Portada > Notícies 15 anys de Festalate...
 

[Tornar]

15 anys de Festalateva, la setmana de la joventut de Montblanc

La vila viurà del 29 de juny al 7 de juliol la quinzena edició, una setmana amb moltes activitats dedicada als infants i joves del poble, organitzada per l'Ajuntament de Montblanc i el Consell Municipal de la Joventut en col·laboració amb l’Oficina Jove de la Conca de Barberà i, diferents entitats i establiments.

Enguany està d’aniversari i per aquesta raó des del Consell Municipal de Joventut i la regidoria s’està treballant en algunes novetats que s’han donat a conèixer en la roda de premsa que ha tingut lloc dimecres al matí a la sala de Plens de la Casa de la Vila.

Una de les principals novetats és el canvi de rumb amb activitats adreçades únicament per a joves majors de 12 anys. Aquestes es duran a terme a l’Espai Torre i a l’Espai Multimèdia. La torre de Barjaula serà l’espai destinat a parlar i compartir sobre l’autoestima, la diversitat sexual i el gènere i la sexualitat, mites i falses creences; drets i diversitat. A la Sala de les Corts Catalanes, s’hi realitzarà un campionat de FIFA’19, es podrà jugar al Rally i ballar i cantar amb els Just Dance. La novetat més esperada, arribarà dimecres i dijous amb el simulador Roller Coster que simula amb 3D una muntanya russa i, el Rally Motion V3, que gràcies a la realitat vitual i el moviment ens portarà a una cursa de motor. Una altra novetat és l’espai cuina on es realitzarà un taller de cuina per a infants i un per a joves. També és novetat la sessió de teatre i la sessió de dj’s on es comptarà amb la participació de DJ Abadia, un xicot que té paràlisi celebrar i que punxa amb el moviment del cap. L’última novetat és la cursa d’obstacles que es realitzarà diumenge 7 al matí a la zona on es fa l’Acampada Jove. Serà on recorregut de caire popular on els joves hauran de superar diverses proves passant per aigua, fang i sortejant algun inflable.

Com en les passades edicions, entre setmana es realitzaran diferents activitats i tallers a la plaça de Francesc. Aquest és l’espai que s’ha reservat per dur a terme l’espai kids i les activitats culturals i esportives. Enguany hi participen noves entitats com els Escacs Montblanc, el Club Bàsquet Montblanc i l’Associació de Dones Musulmanes. A més, com ja és tradicional, no hi faltarà l’àliga, el els torraires o els dimonis. D’aquest espai cal destacar el rocòdrom de 6m amb tirolines i l’skate parc. També hi haurà dues activitats nocturnes, el joc de pistes i l’escape room. El tobogan i les activitats aquàtiques, després de l’èxit de l’any passat, repetiran emplaçament al Baluard Santa Anna. La novetat d’enguany és que hi haurà un carril per a infants i un altre per adolescents i joves.

El cap de setmana es duran a terme les activitats esportives més populars com la caminada nocturna contra el càncer, els inflables a la piscina i el Mulla’t per l’esclerosi múltiple. La samarreta d’enguany serà de color granate.

El preu de l’abonament serà de 10 € i de les activitats diàries de 3 €. Per a participar en algunes activitats és imprescindible realitzar la inscripció al punt d’informació de la festa o través del link que estarà penjat al web de l’ajuntament. En canvi les de cuina seran anticipades el 26, 27 i 28 a través del correu joventut@montblanca.cat .

La festa jove es durà a terme dissabte 29 de juny i anirà a càrrec dels Dimonis de Montblanc que organtizaran la VI Timbalada. A la tarda, colles d’arreu del país tocaran els seus ritmes pels carrers i places de la vila. A la nit, Aisi Cravid i Ricard Cendra seran els encarregats de posar la música.

L’última novetat no serà durant els dies de Festalateva sinó abans amb el canvi del grafisme que durant tots aquests s’ha associat a la festa. Amb la marca #FLT s’ha volgut apostar per una imatge més jove i actual. També cal destacar el challenge que s’està realitzant aquests dies a Instagram. Tothom que faci una història i utilitzi el gift #FLT entrarà al sorteig de dos abonaments dobles per a la piscina.

La Setmana de la Joventut va néixer fa quinze anys per iniciativa d'un grup de joves que en una de les trobades locals de joventut van decidir que feia falta una setmana de la joventut. D'aquí també en va sorgir el Consell Municipal de Joventut (CMJM), un òrgan consultiu de la Regidoria de Joventut que assessora la regidoria en temes de joventut. A banda de la Setmana de la Joventut, el CMJM organitza altres esdeveniment com el tió.

 

INSCRIPCIONS:

 

Joc de pistes nocturn

https://forms.gle/uxvsUzTiikBJzzVt6

 

Espai Torre

https://forms.gle/NfFrghkwskpmBh8B6

Scape Room

https://forms.gle/sU9SmbRFKrG3bVeQ7

 

Taller de cuina jove

https://forms.gle/xTmHbMeFfGFcBYe38