Portada > Notícies Més xerrades sobre ...
 

26/11/2018

[Tornar]

Més xerrades sobre el càncer a la Conca de Barberà

En total s’han acollit vuit conferències, algunes de les quals tindran lloc en les pròximes setmanes


El passat 23 de novembre desenes de persones van assistir a les conferències que van tenir lloc a Barberà de la Conca i a Vilaverd en motiu de la Marató de TV3 i Catalunya Ràdio, que enguany volen acostar a la població la realitat mèdica i humana del càncer, la primera causa de mort entre els homes i la segona entre les dones.

La xerrada, que va anar a càrrec de Gerard Folch, investigador de la Universitat Rovira i Virgili, s’emmarca en una intensa campanya de divulgació i sensibilització adreçada als joves de Catalunya. A la Conca de Barberà són organitzades per l’Oficina Jove de la Conca de Barberà en col•laboració amb diferents entitats i amb els ajuntaments de Barberà de la Conca, l’Espluga de Francolí, Montblanc, Santa Coloma de Queralt, Sarral, Rocafort de Queralt, Vilaverd i Vimbodí i Poblet.

En total s’han acollit vuit conferències, algunes de les quals tindran lloc en les pròximes setmanes:

  • L’Espluga de Francolí el dijous, 29 de novembre a les 18.00 h a l’Auditori Carulla Font (en col·laboració amb Formació Permanent de l’Espluga de Francolí).
  • Vimbodí i Poblet el divendres, 30 de novembre a les 19.00 h al centre cívic (en col·laboració amb l’Associació Juvenil Somdepoble).
  • Rocafort de Queralt el dissabte, 15 de desembre a les 17.30 h al local cultural (en col·laboració amb l’Associació de Dones Rocafortines).
  • Sarral el dissabte, 15 de desembre a les 20.00 h al local cultural (en col·laboració amb la Lliga Contra el Càncer de les comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre)

El càncer és la primera causa de mort entre els homes i la segona entre les dones. La supervivència al càncer ha crescut un 7% en els últims 10 anys i la mitjana se situa, actualment, en el 55%, Així mateix i malgrat els avenços, la incidència continua sent molt alta: es calcula que, al llarg de la vida, en tindran 1 de cada 2 homes i 1 de cada 3 dones.

La campanya d’enguany porta l’eslògan “La investigació és la vida”. Mostra el procés viscut per una persona fins a arribar a la curació. Té com a objectiu fer èmfasi en la capacitat de la recerca per augmentar la supervivència i la qualitat de vida dels pacients. El programa televisiu per recaptar fons per la Marató de TV3 tindrà lloc el 16 de desembre.