Portada > Notícies Els primers auxilis ...
 

31/01/2018

[Tornar]

Els primers auxilis entren a les aules dels centres de secundària de la comarca

Els alumnes faran pràctiques de reanimació cardiopulmonar amb els maniquins especialitzats


L'Oficina Jove de la Conca inicia aquest divendres les xerrades-taller sobre primers auxilis amb l'objectiu de capacitar als alumnes de 3r d'ESO de la comarca a enfrontar-se a situacions que requereixen d’aquests coneixements.

Les xerrades/taller són impartides, de forma desinteressada, per bombers, del Cos de Bombers de la Generalitat, residents a l'Espluga de Francolí i a Montblanc.

A cadascuna de les xerrades es donen les nocions bàsiques de primers auxilis (Posició Lateral de Seguretat, tractament de talls i cremades, etc.), també s'explica la prevenció i la seguretat (PAS - protegir, avisar i socórrer- i el telèfon d'emergències europeu 112), i finalment es realitzen pràctiques de reanimació cardiopulmonar amb maniquins especialitzats.

Fa més de vint anys el Consell Comarcal, a través del Servei de Joventut i ara de l’Oficina Jove, ofereix formació en primers auxilis als instituts i centres de secundaria de la comarca que desitgen oferir aquesta formació als seus alumnes. Les xerrades són molt participatives amb exemples pràctics per fomentar els primers auxilis i resoldre possibles accidents que puguin esdevenir-se a l’entorn més quotidià dels joves.