Portada > Notícies Moltes activitats al...
 

14/12/2017

[Tornar]

Moltes activitats al programa d’actes de les Festes de Nadal de l’Espluga de Francolí

La Regidoria de Festes i Joventut de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí i el PIJ Francolí han donat el tret de sortida als actes de Nadal amb l’edició d’un programa molt complet i que preveu activitats per a tots els públics.

Els primers actes del programa són els relacionats amb la recollida de fons per la Marató de TV3; el sopar solidari que organitza la Coordinadora d’Entitats, el vermut solidari amenitzat per l’humor dels germans espluguins Martínez Gari que proposa la Germandat de la Santíssima Trinitat o la pintura d’un mural del quadre del pintor Suso Camuñas organitzat pel Pessebre Vivent.

D’aquest primer cap de setmana també destaca la presentació de la novel•la “L’Allargada ombra d’una perversió” de Maria Carme Poblet i “l’English Corner. Vine a practicar l’anglès” que es repetirà al llarg de tot el mes de desembre, concretament, els dies 16, 21 i 23.

Els dies 19 i 20 de desembre tindran lloc els concerts de Nadal de l’Escola Municipal de Música i el dijous 21 hi haurà la primera sessió de “Nadal al Museu, Activitats en família: Decora el teu Nadal” que tindrà lloc al Museu de la Vida Rural. El preu és de 5€ i inclou l’entrada al Museu. Aquesta activitat, que requereix d’inscripció, també es realitzarà els dies 28 de desembre i 4 de gener amb tallers diferents.

Un any més, torna el Pessebre Vivent els dies 23, 24 i 26 de desembre que es representarà cada 30 minuts des de les 18 h fins les 20 h. L’accés serà pel carrer del Capuig (mercadet de parades) i la venta d’entrades es farà a la plaça de l’Església, anticipades  a www.pessebredelespluga.cat , a l’Oficina de Turisme o a l’App Pessebres Vivents.  A banda, enguany es commemoren els 50 anys del primer Pessebre Vivent a la Cova i per aquest motiu, el 30 de desembre a les 18.30 h es fa un acte obert a tothom a la Cova de la Font Major.

El Parc de Nadal d’enguany tindrà lloc el dia 27 de 9 h a 13 h i de 16.30 h a 20 h. Hi haurà inflables per a totes les edats, jocs, taller de corones, de fanalets, de pintar cares i, fins i tot, la visita del Marhsall i Skye de la Patrulla Canina. A banda, hi haurà servei d’esmorzar i berenar a càrrec dels alumnes de 4t d’ESO de l’Institut Joan Amigó. El preu és de 5€/sessió i 10€/tot el dia. Cal recordar que al matí, l’activitat és per a majors de 4 anys i a la tarda, els menors han de venir amb un acompanyant que no pagarà entrada.

La Cursa de la Llufa es durà a terme el dia 28 de desembre i els beneficis es dedicaran a la Marató de TV3. La cursa serà de 3,5 Km i en acabar hi haurà coca amb xocolata desfeta per a tothom. La cursa infantil serà pels nascuts entre el 2010 i el 2017 i tindrà lloc 30 minuts abans. Les inscripcions s’han de fer a l’Ajuntament de l’Espluga, a la Papereria Índex o el mateix dia de la cursa.

El divendres 29 de desembre de 9 h a 13 h s’organitza un matí d’activitats a Drac Actiu. Els participants podran fer escalada, tir amb arc, jocs esportius, cooperatius i tallers d’interior. El preu és de 5€ i no cal inscripció. A la tarda del mateix dia hi haurà la projecció de Noe Gaya al local de la Germandat.