Portada > Notícies Conferència a Barbe...
 

20/11/2017

[Tornar]

Conferència a Barberà de la Conca i a Vilaverd per donar a conèixer les malalties infeccioses

La 26a edició de la Marató de TV3 tindrà lloc el diumenge 17 de desembre i estarà dedicada a un grup de malalties que causen una de cada tres morts al món, les malalties infeccioses.

Barberà de la Conca i Vilaverd se sumen a la iniciativa de sensibilitzar i difondre la malaltia que centrarà els esforços de La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio d’enguany amb una conferència divulgativa per acostar a la població la realitat mèdica i humana de les malalties infeccioses.

La conferència a Barberà de la Conca tindrà lloc el dia 24 de novembre a les 18.30 h a la sala del Vídeo i a Vilaverd el mateix dia a les 20.00 h al local social del poble. Aquestes xerrades han estat organitzades per l’Associació Juvenil Ep! i l’Associació Juvenil Vilaverd m’Agrades en col•laboració amb els ajuntaments de Barberà de la Conca i Vilaverd, i l’Oficina Jove de la Conca de Barberà.

D’altra banda, la Marató d’enguany tindrà lloc el 17 de desembre i té per objectiu recaptar fons per impulsar noves eines de prevenció per reduir el risc de tenir una infecció, dissenyar mètodes de diagnòstic més eficients, ràpids i personalitzats i disposar de nous tractaments efectius per combatre els microorganismes que causen aquestes malalties.

D’acord amb la Fundació La Marató de TV3, “les malalties infeccioses són causades per la invasió o proliferació de microorganismes que es multipliquen en el cos humà fins a perjudicar-lo. Poden afectar l'aparell digestiu, el respiratori, el reproductor, l'immunològic, el nerviós, la pell i, en alguns casos, tot el cos. Les malalties infeccioses poden ser causades per virus, per bacteris, per protozous o per fongs. Les més habituals són les provocades pels virus - l'hepatitis i la sida són les més greus - i pels bacteris, com la sèpsia, la meningitis, la bronquitis, la pulmonia o la tuberculosi”.

Aquesta conferència ja s’ha dut a terme al llarg de l’octubre i novembre a l’Espluga de Francolí, Montblanc, Pira, Rocafort de Queralt i Vimbodí i Poblet.