Portada > Notícies Formació Permanent ...
 

31-10-2017

[Tornar]

Formació Permanent de l’Espluga de Francolí ens parla de les malalties infeccioses per la Marató 2017

En motiu de la Marató de TV3 i Catalunya Ràdio que enguany tindrà lloc el 17 de desembre, l’Espluga de Francolí acollirà una conferència divulgativa per acostar a la població la realitat mèdica i humana de les malalties infeccioses.


Aquesta conferència, impulsada per la Fundació La Marató de TV3 i organitzada per Formació Permanent de l’Espluga en col·laboració amb l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí i l’Oficina Jove de la Conca de Barberà, tindrà lloc el 9 de novembre a les 18.00 h a l’Auditori Carulla Font i anirà a càrrec d’un professional de la salut amb el suport de material gràfic i de la projecció d’un vídeo didàctic.


D’acord amb la Fundació, “les malalties infeccioses són causades per la invasió o proliferació de microorganismes que es multipliquen en el cos humà fins a perjudicar-lo. Poden afectar l'aparell digestiu, el respiratori, el reproductor, l'immunològic, el nerviós, la pell i, en alguns casos, tot el cos. Les malalties infeccioses poden ser causades per virus, per bacteris, per protozous o per fongs. Les més habituals són les provocades pels virus - l'hepatitis i la sida són les més greus - i pels bacteris, com la sèpsia, la meningitis, la bronquitis, la pulmonia o la tuberculosi. Es calcula que les malalties infeccioses són la causa de mort d'una de cada tres persones al món i, segons alerten els experts, en la pròxima dècada es convertiran en una greu epidèmia que podria arribar a causar la mort de 10 milions de persones l'any 2050, nombre que supera les morts per càncer”.