Portada > Notícies Pira ha acollit una ...
 

[Tornar]

Pira ha acollit una conferència sobre les malalties infeccioses

En motiu de la Marató de TV3 i Catalunya Ràdio que enguany tindrà lloc el 17 de desembre, Pira ha acollit una conferència divulgativa per acostar a la població la realitat mèdica i humana de les malalties infeccioses.


Aquesta conferència, impulsada per la Fundació La Marató de TV3 i organitzada per l'Associació de Jubilats i Pensionistes de Pira en col·laboració amb l’Ajuntament de Pira i l’Oficina Jove de la Conca de Barberà, ha anat a càrrec de Mario Tous professional de la salut.


El Doctor Tous ha explicat, a la quinzena de persones assistents, quins són els principals agents portadors d'infeccions i com evitar que entrin en contacte amb el nostre organisme. Petites accions com rentar-se les mans pot salvar vides.


D’acord amb la Fundació, “les malalties infeccioses són causades per la invasió o proliferació de microorganismes que es multipliquen en el cos humà fins a perjudicar-lo. Poden afectar l'aparell digestiu, el respiratori, el reproductor, l'immunològic, el nerviós, la pell i, en alguns casos, tot el cos. Les malalties infeccioses poden ser causades per virus, per bacteris, per protozous o per fongs. Les més habituals són les provocades pels virus - la hepatitis i la sida són les més greus - i pels bacteris, com la sèpsia, la meningitis, la bronquitis, la pulmonia o la tuberculosi. Es calcula que les malalties infeccioses són la causa de mort d'una de cada tres persones al món i, segons alerten els experts, en la pròxima dècada es convertiran en una greu epidèmia que podria arribar a causar la mort de 10 milions de persones l'any 2050, nombre que supera les morts per càncer”.