Portada > Notícies Més de 130 alumnes ...
 

31/10/2017

[Tornar]

Més de 130 alumnes han treballat la prevenció de drogodependències al voltant de la pressió de grup

Dilluns s'han realitzat tres tallers, dos a l'Institut Martí l'Humà de Montblanc pels alumnes de 2n d'ESO i un taller a l'Institut Joan Segura de Santa Coloma de Queralt pels alumnes de 3r d'ESO.


L'any passat aquests tallers, i com a prova pilot, es van desenvolupar a l'Institut Joan Amigó de l'Espluga i al Col·legi MD de la Serra de Montblanc.

Amb el suport d'un professional ha generat debat i ha fet reflexionar als joves sobre els processos de presa de decisions.


Aquest tallers es desenvolupen després d'haver visualitzat l'exposició "Sota pressió" de l'entitat PDS (promoció i desenvolupament social) de Barcelona. L'exposició consta de 12 plafons que faciliten el treball educatiu amb grups d'adolescents al voltant de la pressió de grup i altres temes relacionats, com ara l'assertivitat o la presa de decisions. El treball educatiu d'aquests temes és important des d'un punt de vista preventiu ja que les pressions dels amics i companys són un factor sovint implicat en el consum de drogues i en altres conductes problemàtiques o de risc durant l'adolescència.


Durant la tardor la Generalitat promou accions per a la sensibilització sobre els riscos del consum d'alcohol entre els joves en el marc del programa "Veus el que beus?.


Relacionada amb aquesta campanya l'Oficina Jove de la Conca de Barberà ha organitzat aquesta activitat preventiva amb l'objectiu de treballar entorn a la pressió de grup entre els joves al voltant del fenomen del botellón.