Portada > Notícies Pira acull una confe...
 

18/10/2017

[Tornar]

Pira acull una conferència sobre les malalties infeccioses

Aquesta setmana ha començat la campanya de difusió i sensibilització social sobre les malalties infeccioses que precedirà els programes de La Marató a TV3 i Catalunya Ràdio


En motiu de la Marató de TV3 i Catalunya Ràdio que enguany tindrà lloc el 17 de desembre, Pira acollirà una conferència divulgativa per acostar a la població la realitat mèdica i humana de les malalties infeccioses.

Aquesta conferència, impulsada per la Fundació La Marató de TV3 i organitzada per l'Associació de Jubilats i Pensionistes de Pira en col•laboració amb l’Ajuntament de Pira i l’Oficina Jove de la Conca de Barberà, tindrà lloc el divendres 27 d'octubre a 2/4 de 7 de la tarda al local Social de Pira i anirà a càrrec de Mario Tous professional de la salut.

D’acord amb la Fundació, “les malalties infeccioses són causades per la invasió o proliferació de microorganismes que es multipliquen en el cos humà fins a perjudicar-lo. Poden afectar l'aparell digestiu, el respiratori, el reproductor, l'immunològic, el nerviós, la pell i, en alguns casos, tot el cos. Les malalties infeccioses poden ser causades per virus, per bacteris, per protozous o per fongs. Les més habituals són les provocades pels virus - l'hepatitis i la sida són les més greus - i pels bacteris, com la sèpsia, la meningitis, la bronquitis, la pulmonia o la tuberculosi. Es calcula que les malalties infeccioses són la causa de mort d'una de cada tres persones al món i, segons alerten els experts, en la pròxima dècada es convertiran en una greu epidèmia que podria arribar a causar la mort de 10 milions de persones l'any 2050, nombre que supera les morts per càncer”.