Portada > Notícies Els Jocs Tradicional...
 

29/08/2017

[Tornar]

Els Jocs Tradicionals i el piscineja a la Setmana Jove de Vallclara

L’Oficina Jove de la Conca de Barberà en col·laboració amb l’ajuntament de Vallclara han organitzat diferents activitats en el marc de la setmana jove. Els jocs tradicionals i el piscineja, són les activitats que han completat el programa de la setmana jove.

El piscineja, una jornada de lleure dedicada a les activitats d’aigua es va dur a terme dimarts 22 d’agost a la piscina. Els assistents van participar a unes olimpíades aquàtiques amb gairebé 10 proves relacionades amb l’aigua i els jocs d’equip. Seguidament, la piscina va ser la protagonista amb cursa de flotadors gegants, la passarel·les d’aigua, jocs gegants, jocs submergibles, bombolles de sabó, pilotes i elements submergibles.
 
Els jocs tradicionals es van dur a terme dijous 24 d’agost a les 12 del migdia a la piscina. El més menuts van jugar als patacons, el io-io, la xarranca, les bales, les cordes de saltar, els cordills, les gomes, les bitlles catalanes, les bales, les xapes, etc. També van participar alguns pares i avis que van explicar i ensenyar com jugaven ells quan eren infants. Precisament, l’èxit d’aquesta activitat rau en la participació de petits i grans per afavorir el traspàs d’una generació a l’altra.

Aquesta activitat que també s’ha realitzat durant tot l’estiu a 7 municipis de la comarca.