Portada > Notícies Els Jocs Tradicional...
 

24/08/2017

[Tornar]

Els Jocs Tradicionals, el piscineja i el parc mòbil de trànsit presents a la Setmana Jove de Blancafort

L’Oficina Jove de la Conca de Barberà en col·laboració amb l’ajuntament de Blancafort i l’associació juvenil han organitzat diferents activitats en el marc de la setmana jove. Una setmana intensa i plena d’activitats organitzada pels joves.

Els jocs tradicionals, el piscineja, el parc mòbil de trànsit i el taller de revisió de bicicletes són les activitats que han completat l’extens programa de la setmana jove.

Els jocs tradicionals es van dur a terme dilluns 21 d’agost a les 12 del migdia a la plaça del arbres. El més menuts van jugar a la baldufa, el cèrcol, els patacons, el io-io, la xarranca, les bales, les cordes de saltar, els cordills, les gomes, les bitlles catalanes, les bales, les xapes, etc. També van partir alguns avis que van explicar i ensenyar com jugaven ells quan eren infants. Precisament, l’èxit d’aquesta activitat rau en la participació de petits i grans per afavorir el traspàs d’una generació a l’altra.
El piscineja, una jornada de lleure dedicada a les activitats d’aigua es va dur a terme dimarts 22 d’agost a la piscina. Els assistents van participar a unes olimpíades aquàtiques amb gairebé 10 proves relacionades amb l’aigua i els jocs d’equip. Seguidament, la piscina va ser la protagonista amb cursa de flotadors gegants, la passarel·les d’aigua, jocs gegants, jocs submergibles, bombolles de sabó, pilotes i elements submergibles.
Aquesta activitat que també s’ha realitzat a Pira, Rocafort de Queralt, l’Espluga de Francolí, Les Piles, Montblanc, Vimbodí i Poblet, Sarral, Solivella i Vilaverd i, també està prevista que l’última quinzena d’agost es dugui a terme a Blancafort i Vallclara. 

L’última activitat ha estat el parc mòbil de trànsit i el taller de revisió de bicicletes que s’ha dut a terme dimecres 23 d’agost al matí a la pista. L’activitat es va instal·lar durant tot el matí a la a la pista poliesportiva on infants i joves van realitzar proves d’habilitat, de conducció, de circulació i de resistència.

Els parcs d’educació viària són escenaris que permeten oferir experiències de mobilitat als infants i joves. Simulen espais urbans en els quals els participants actuen com a vianants i com a conductors de bicicleta i de ciclomotor. No funcionen de forma aïllada, sinó com a complement de les activitats d’educació per a la mobilitat segura que es realitzen, aportant experiències reals als participants d’un procés formatiu. Es tracta de crear uns espais d’aprenentatge en els quals es combinin les activitats prèvies de preparació de la conducció (revisió de la bicicleta, adequació del casc, etc.) i la mobilitat a la via pública. Per això és important que hi hagi la participació dels formadors i dels monitors.

L’acció de sensibilització està organitzada per l’Oficina Jove de la Conca de Barberà en col·laboració amb el Servei Català de Trànsit.