Portada > Notícies El parc mòbil de bi...
 

09/08/2017

[Tornar]

El parc mòbil de bicicletes a Montblanc i Santa Coloma de Queralt

Una parc de trànsit i un taller de revisió de bicicletes


El passat dijous 3 d’agost el parc mòbil i el taller de revisió de bicicletes es va realitzar a Montblanc i Santa Coloma de Queralt. L’activitat es va instal•lar durant tot el matí a la plaça de sant Francesc de Montblanc. A la tarda es va desplaçar al passeig de la muralla de Santa Coloma de Queralt. Hi van participar infants i joves que van realitzar proves d’habilitat, de conducció, de circulació i de resistència.

Els parcs d’educació viària són escenaris que permeten oferir experiències de mobilitat als infants i joves. Simulen espais urbans en els quals els participants actuen com a vianants i com a conductors de bicicleta i de ciclomotor. No funcionen de forma aïllada, sinó com a complement de les activitats d’educació per a la mobilitat segura que es realitzen, aportant experiències reals als participants d’un procés formatiu. Es tracta de crear uns espais d’aprenentatge en els quals es combinin les activitats prèvies de preparació de la conducció (revisió de la bicicleta, adequació del casc, etc.) i la mobilitat a la via pública. Per això és important que hi hagi la participació dels formadors i dels monitors.

L’acció de sensibilització està organitzada per l’Oficina Jove de la Conca de Barberà en col•laboració amb el Servei Català de Trànsit i l’Ajuntament de Santa Coloma de Queralt.