Portada > Notícies Els darrers dies de ...
 

03/08/2017

[Tornar]

Els darrers dies de la Catalunya republicana a les Nits d’estiu de Montblanc

L'actor anoienc Jordi Hervàs va pujar a l’escenari per reencarnar a l'escriptor i polític Rovira i Virgili transportant al passat a tots els assistents i fer-los viure l'èxode català de 1939. Un espectacle històric totalment vinculat amb l'actualitat.


El passat divendres 28 de juliol al claustre de Sant Francesc s’hi va representar Els darrers dies de la Catalunya republicana una narració verídica dels dies dramàtics viscuts per l'escriptor i polític Antoni Rovira i Virgili quan entrà la fase culminant de l'ofensiva final de Franco contra Catalunya. El polític var explicar, en primera persona, el viatge sense retorn que va fer amb la seva família i diverses personalitats polítiques i culturals fins a França. En aquest viatge, compartirà amb la resta de catalans i catalanes tots els dolors: la pèrdua de la llar, la fam, el fred i la incertitud del demà.
 
Basat en l'obra del mateix títol de Rovira i Virgili, l'espectacle mostra l'angoixa, la desfeta i l'èxode dels catalans, que han estat les principals víctimes de la guerra encesa a Espanya per l'alçament militar de l'any 1936. Multitud de temes connecten els anys 30 amb l'actualitat: les relacions entre Catalunya i Espanya, els èxodes per Europa i la por a la pèrdua de la pròpia identitat.

L'actor anoienc Jordi Hervàs dóna va donar vida a Rovira i Virgili en un diàleg entre el personatge i el violoncel·lista igualadí Edmon Bosch, que s'expressa amb el seu instrument.

Les nits d’estiu continuen durant tot el mes d’agost amb diferents programacions de música, una de cinema i una de màgia.

L’actuació més esperada serà en l'àmbit musical amb el concert de Marina Rossell, la cap de cartell d'aquesta edició de les Nits d'Estiu, que oferirà un concert de cançons de la resistència el dia 10 d'agost al claustre de Sant Francesc. L'entrada per al concert tindrà un preu de 10 euros anticipada i 15 a taquilla, i es podran adquirir en els propers dies a l'Oficina de Turisme.

Dilluns 14 d’agost l’associació juvenil Barjaula a partir de les 7 de la tarda organitza una vetllada de música al claustre de sant Francesc.

L’última nit d’estiu serà dijous 24d’agost a les 22h al claustre de Sant Francesc. Aquesta està reserva per a dos artistes locals, el pianista Marc Cubero i el cantautor Xavi Nuez.

El dos últims divendres de mes es continuarà amb la ballada de sardanes a la plaça. Una novetat d’enguany que té com objectiu preparar la cita de l'any vinent, quan Montblanc serà la capital catalana de la sardana. S'han programat dues noves  sessions a les 8 del vespre a la plaça Major el 18 i 25 d'agost.