Portada > Notícies Els joves de l’Esp...
 

19/07/2017

[Tornar]

Els joves de l’Espluga gaudeixen d’un Faistiu més cultural

El Faistiu va començar el passat dissabte amb la Festa del Motor i fins avui no ha deixat indiferent a cap espluguí i espluguina. L’activitat més concorreguda ha sigut, igual que l’any passat, el tobogan aquàtic Splash Slide que enguany s’ha situat al carrer Joan Amades. Aquesta activitat s’ha endut la simpatia de joves, infants, pares, avis i curiosos que miraven expectants l’atracció d’aquest estiu; un tobogan de 75 m de baixada on els participants llisquen sense parar.

El Concurs de paelles, un clàssic del Faistiu, ha tingut 9 equips participants i més de 80 assistents. Enguany no hi ha hagut tarda d’inflables, però al seu lloc hi ha hagut el Piscineja a la piscina, una activitat de lleure dedicada als jocs aquàtics.

Una de les grans novetats d’aquesta edició són les Nits al Francolí que van començar el passat dilluns amb el concert acústic de Filferro que va acollir un centenar de persones. La nit de dimarts va ser el torn del Cine-fòrum amb la pel•lícula “Las tortugas también vuelan” de Bahman Ghobadi, amb més de 60 assistents; el dimecres vam tenir nit musical amb les tarragonines PDETAs que ens van oferir una sessió de música reivindicativa. El dijous va ser l’estella de les Nits al Francolí, amb el concert de la Reus Big Band.

Al Jardí dels Francolins també s’ha pogut fer un tast de creps, una dolça i una salada, i un cercle de percussió on hi han participat 30 de persones. El Jardí ha sigut l’indret escollit per de l’AEiG l’Estornell per a realitzar “Si em permeteu l’expressió”, un espai de formació, debat i reflexió sobre el feminisme i les persones refugiades que ha tingut una amplia acollida.

La plaça Montserrat Canals també ha acollit diverses activitats com un laberint laser, un parc mòbil de bicicletes, un taller de reparació de bicicletes i els jocs de cucanya que s’han realitzat gràcies als joves del camp de treball de la Fundació Santa Maria de Siurana.

El bany nocturn amb 120 participants ha sigut un dels esdeveniments més reclamats pels joves i ha tingut un èxit aclaparador. A la caminada nocturna, que tenia lloc el mateix dia, hi han participat una cinquantena de persones.

La Setmana de la Joventut organitzada per l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí, l’Associació Juvenil Auvënguen i el PIJ Francolí no s’acaba aquí. Encara queden tres dies intensos d’activitats.

El diumenge tenim el corre bars de les Ovelles Esgarriades. El dissabte, es presentarà l’asteroide de l’Espluga de Francolí i, coincidint amb els 10 anys dels gegants Gorg i Spluc, se celebrarà una trobada gegantera amb més de 50 gegants. Per tancar el Faistiu hi haurà una festa jove amb CATRock. A més, hi haurà un estand de Som.nit, un projecte de la Creu Roja Joventut d’acció directa d’informació, prevenció i reducció de riscs associats al consum de drogues.

La setmana de la Joventut finalitza el dia 23 de juliol amb l’acte dels 25 anys de Grallers de l’Espluga de Francolí i la projecció de “Salvatge -Alt Francolí”, del director Pitu Amigó. Una pel•lícula-documental que a través de diferents històries ens mostra la biodiversitat que hi ha als voltants dels riu Francolí.

Paral•lelament a tots aquests actes, hi ha el Torneig de pàdel de la Setmana de la Joventut i el XXV Torneig de futbol sala.