Portada > Notícies Festalateva, un èxi...
 

13/07/2017

[Tornar]

Festalateva, un èxit de participació

Un any més la Festalateva de Montblanc s’acomiada tancant una setmana plena d’activitats per a joves i grans, amb molt bona acollida i una gran assistència de públic. Aquesta 13ena edició, organitzada per l’Ajuntament de Montblanc i el Consell de Municipal de Joventut, celebrada de l’3 al 9 de juliol, arriba a la seva fi convertint-se en tot un èxit esdevenint la més concorreguda i la més carregada d’activitats per a tothom.

Durant tota la setmana, els més petits i els joves del Montblanc han pogut gaudir de les activitats lúdico-culturals que s’han dut a terme a la plaça de sant Francesc. Dilluns es va dur a terme un circuit d’aventura i de carts ecològics, els jocs tradicionals i el taller de dj’s a càrrec d’Albert Sala. Per acabar la tarda, la colla infantil de l’àliga i el drac petit van posar la nota cultural realitzant un taller per convertir-se en balladors per un dia. Dimarts durant tots els dia els joves van gaudir d’un skate parc. També es va dur a terme un taller de dolços a càrrec del jove montblanquí Joan Ollé, una gimcana, el campionat de futbolí, un taller de construcció de casetes per a ratpenats i el taller de foc a càrrec dels diables Muralles de Foc. Dimecres a la tarda els participants van gaudir un tarda de circ amb malabars i un pòrtic acrobàtic gegant. El dimecres és un dels dies amb activitats més consolidades i populars del públic de Festalateva. Així, el tradicional taller de síndries i taller de moda i estilisme a càrrec G Perruquers van esdevenir un gran èxit de participació. L’escola de ball Total Gym van posar la nota esportiva amb un taller de Zumba i el Torraires de Montblanc van ser els encarregats de tancar la tarda amb un taller de castells.  Dijous, malgrat l’amenaça de canvi de temps es va poder dur a terme una de les noves activitats programades per enguany.  El concurs d’aixecar caixes on el jovent més valent es va apilar fins a una vintena de caixes. El Cortijo realitzar el taller de pizzes i els Dimonis de Montblanc faran un taller de foc. A la nit, una nova activitat, un tast amb xocolata i vins de la DO Conca de Barberà. Divendres va arribar un dels moments més esperants per a tots els joves de la vila perquè un tobogan aquàtic de 100m va esdevenir el protagonista de la tarda. Riure,  suar, gaudir, lliscar, participar, compartir, mullar-se... són algunes de les paraules que defineixen l’activitat de dijous que no va ser l’única protagonista perquè a la plaça de sant Marçal hi havia dos tobogans inflables. Finalment l’escuma va servir per cloure una jornada que restarà en el records dels joves montblanquins.

Com en passades edicions també hi ha diferents elements de pràctica esportiva amb porteries de futbol i un parell de futbolins que han esdevingut un gran èxit entre els joves de la vila.

Després de l’èxit dels últims dos anys s’han mantingut les activitats nocturnes. Dilluns, més de 30 de joves van gaudir d’una de les activitats noves programades en aquestes edició de Festalateva, El misteri de la clau perduda, un escape room on els joves havien de passar, desxifrar i trobar la solució per sortir de la negror que els envoltava. Dimarts es va realitzar en col•laboració amb el Centre d’Història Natural un taller per caçar ratpenats. Dimecres l’espectacle de circ El rompre rècords servir per cloure les tres primeres nits. Dijous un tast de vi i xocolata va fer que els joves participants descobrissin noves sensacions.

Dissabte a la tarda, es va celebrar una nova edició del Treu la peça amb la participació de l’aligot petit i de més d’una vintena de peces construïdes pels infants i joves de la vila. També va aparèixer l’àliga que la colla de l’embragània va construir el passat carnaval. Després de la cercavila, la ballada final es va realitzar al claustre. Tot seguit un espectacle d’animació infantil a càrrec de Ramon Roma va posar la nota festiva.  Com ja fa una bona pila d’anys, a 2/4 de 9 més de 300 persones van participar a la caminada popular contra càncer. L’activitat es va a haver suspendre a mig recorregut per la pluja. Un aiguat d’estiu que també va retardar l’inici de la festa jove que enguany estava organitzada en col•laboració amb l’Associació Juvenil Barjaula. El grup Vivèrrids va haver de suspendre l’actuació. El relleu el va agafar el DJ Albert Sala a qui volem agrair que durant tota la nit estès al peu del canó animant el jovent que no volia perdre’s la nit del barjauló.

Diumenge al matí, a partir de les 12 del matí, a la piscina municipal els  inflables d’aigua i les activitats del Mulla’t també van esdevenir un gran èxit.

La tretzena edició de la Setmana de la Joventut ha servit per posar de manifest que la festa està del tot consolidada. Ha crescut la participació respecte l’any anterior i s’han pogut oferir al públic algunes activitats que ja s’han esdevingut un clàssic, però també de noves com el concurs d’apilar caixes, l’skate parc, convertint-la així en un referent de les festes d’estiu per a tots els veïns de Montblanc. Des de l’Ajuntament de Montblanc, a través de la Regidoria de Joventut i del Consell de Municipal de Joventut, es vol agrair la participació i col•laboració desinteressada de les diferents administracions,  les entitats (Barjaula, Dimonis de Montblanc, Diables Infantils Muralles de Foc, Drac i Àliga de Montblanc, Nanos de Montblanc, Torraires de Montblanc i Protecció Civil Montblanc); establiments (El Cortijo, Escola de ball Total Gym, G Perruquers), i sobretot a la vintena de joves que amb el seu esforç, il•lusió i paciència han contribuït a fer possible una nova edició edició de Festalateva.