Portada > Notícies Arrenca amb èxit un...
 

07/07/2017

[Tornar]

Arrenca amb èxit una nova edició de Festalateva, la Setmana de la Joventut de Montblanc

Festalateva, la tretzena edició de la Setmana de la Joventut de Montblanc ha començat amb una gran acollida entre el públic infantil i juvenil.


Durant tota la setmana, els més petits i els joves del Montblanc han pogut gaudir de les activitats lúdico-culturals que s’han dut a terme a la plaça de sant Francesc. Dilluns es va dur a terme un circuit d’aventura i de carts ecològics, els jocs tradicionals i el taller de dj’s a càrrec d’Albert Sala. Per acabar la tarda, la colla infantil de l’àliga i el drac petit van posar la nota cultural realitzant un taller per convertir-se en balladors per un dia. Dimarts durant tots els dia els joves van gaudir d’un skate parc. També es va dur a terme un taller de dolços a càrrec del jove montblanquí Joan Ollé, una gimcana, el campionat de futbolí, un taller de construcció de casetes per a ratpenats i el taller de foc a càrrec dels diables Muralles de Foc. Dimecres a la tarda els participants van gaudir un tarda de circ amb amb malabars i un pòrtic acrobàtic gegant. El dimecres és un dels dies amb activitats més consolidades i populars del públic de Festalateva. Així, el tradicional taller de síndries i taller de moda i estilisme a càrrec G perruquers van esdevenir un gran èxit de participació. L’escola de ball Total Gym van posar la nota esportiva amb un taller de Zumba i el Torraires de Montblanc van ser els encarregats de tancar la tarda amb un taller de castells. 

Després de l’èxit dels últims dos anys s’han mantingut les activitats nocturnes. Dilluns, més de 30 de joves van gaudir d’una de les activitats noves programades en aquestes edició de Festalateva, El misteri de la clau perduda, un escape room on els joves havien de passar, desxifrar i trobar la solució per sortir de la negror que els envoltava. Dimarts es va realitzar en col•laboració amb el Centre d’Història Natural un taller per caçar ratpenats. Dimecres l’espectacle de circ El rompre rècords servir per cloure les tres primeres nits.     

Dijous està prevista una tarda d’aventures amb tirolina, el bubble futbol i el concurs d’aixecar caixes. El Cortijo realitzar el taller de pizzes i els Dimonis de Montblanc faran un taller de foc. A la nit, una nova activitat, un tast amb xocolata i vins de la DO Conca de Barberà.

Divendres arribarà un dels moments més esperants per tots els joves de la vila perquè un tobogan aquàtic de 100m serà el protagonista de la tarda. Riure,  suar, gaudir, xutar, lliscar, participar, compartir, mullar-se... són algunes de les paraules que defineixen aquestes activitats. Un tobogan aquàtic de 100m són unes de les activitats més destacades. Riure,  suar, gaudir, xutar, lliscar, participar, compartir, mullar-se... són algunes de les paraules que defineixen aquestes activitats. El tobogan anirà acompanyat d’inflables i la festa de l’escuma s’han previst divendres 7 de juliol a partir de les 17 h a la pujada de la Serra.

El cap de setmana del 8 i 9 de juliol, estan previstos els actes més populars i participatius. Dissabte, a la tarda, 'Treu la peça', un acte que vol treure al carrer aquells gegants, nans i bestiari del seguici popular de Montblanc que els nens i les nenes han fet alguna vegada a casa seva, ja sigui amb cartró, paper o d'altres materials. Un cop finalitzada la cercavila es faran balls conjunts a la plaça major. Seguidament, està prevista la caminada contra el càncer que sortirà a les 2/4 de 9 del vespre de la plaça de Sant Francesc.  A la nit, a plaça Catalunya la festa de jove organitzada en col•laboració amb l’Associació Juvenil Barjaula. Vivèrrids i els millors dj’s de la vila vetllaran perquè la festa del Barjauló sigui tot un èxit. Diumenge al matí, a partir de les 12 del matí, a la piscina municipal inflables d’aigua.