Portada > Not√≠cies Com actuar davant d‚...
 

07/07/2017

[Tornar]

Com actuar davant d’una emergència

112, 061, PAS, PLS i RCP són alguns del números i sigles que van descobrir els participants al taller de primers auxilis


L’Ajuntament de Montblanc, en col·laboració amb l’Oficina Jove de la Conca de Barberà i Protecció Civil Montblanc va realitzar un taller de taller de primers auxilis.

L’activitat es va dur a terme el passat dissabte 1 de juliol a les 10 del matí al casal d’entitats i van anar a càrrec dels membres de Protecció Civil Montblanc. La formació tenia com a objectiu conscienciar sobre la necessitat d'afrontar amb serenitat i eficàcia la situació d'urgència, establint una relació adequada amb les persones implicades. El taller imminentment pràctic es va desenvolupar amb estacions d’habilitats i simulació d’escenaris utilitzant un maniquí i desfibril·ladors d’entrenament, conegut popularment com el DEA.

La sessió posar molt d’èmfasi explicant el protocol a seguir durant el Suport Vital Bàsic.  Es van explicar conceptes dels primers auxilis donant instruccions sobre la Posició Lateral de Seguretat (PLS), el tractament de talls i cremades i el PAS (protegir, avisar i socórrer).

També es va explicar la importància d’estar seré davant la trucada a emergències. Així mateix, si has de trucar...

  1. És millor que truquis tu mateix i no un intermediari perquè la informació sigui més completa. Intenta trucar des d’un lloc segur i mantingues la calma.
  2. Marca directament el 112, no cal cap prefix.
  3. Espera a que l’operador respongui a la trucada. Tingues paciència, no pengis ni tornis a trucar. Això podria endarrerir molt el servei.
  4. Digues el teu nom i telèfon de contacte, i explica breument el que ha passat.
  5. Respon les preguntes que et faci l’operador i segueix els consells que et doni.
  6. No pengis fins que no t’ho indiquin.
  7. Si la situació empitjora o canvia, torna a trucar al 112.

Quan diverses persones ja han telefonat al 112 per notificar un mateix accident o emergència, és possible que els nostres operadors només et preguntin si tens informació addicional útil. Actuem d’aquesta manera per alliberar la línia telefònica més ràpidament i garantir una resposta ràpida a la propera trucada d'emergència.

Finalment tots els assistents van fer pràctiques RCP i van utilitzar el DEA, el desfibril·lador, extern i automàtic.  Aquests aparells, a causa de la seva simplicitat, permeten que socorristes o persones inexpertes siguin capaces d'utilitzar-los amb èxit, ja que facilita les indicacions de forma verbal. L’Ajuntament de Montblanc n’ha col·locat en diferents espais públics, com les zones esportives, la plaça Major o Sant Francesc.