Portada > Notícies Descobreix les princ...
 

22/06/2017

[Tornar]

Descobreix les principals atractius de la setmana de la joventut de Montblanc

Una tirolina, el concurs d’apilar caixes, un scape room, un parc d’skate i un tobogan aquàtic de 100m a Festalateva, principals atractius de la setmana de la joventut de Montblanc

La imatge i algunes activitats són les principals novetats de la 13ena edició de Festalateva


La vila viurà  del 3 al 9 de juliol la tretzena edició de la festa. Una setmana amb moltes activitats dedicada als infants i joves de la vila, organitzada per l'Ajuntament de Montblanc i el Consell Municipal de la Joventut amb la col·laboració de diferents entitats i establiments.

Una de les principals novetats és el canvi d’algunes de les activitats de sant Francesc que enguany seran per a més joves. S’hi realitzaran diferents activitats i tallers a la plaça i al claustre de Francesc. Taller de dolços, taller de pizzes, taller de perruqueria i d’estilisme, de dj’s. Tampoc hi faltarà la col•laboració de les entitats culturals per dur a terme el taller per aprendre a ballar el drac petit, el taller de foc i el de castells.

També s’han incorporat activitats al matí, dimarts els més aventurers podran gaudir d’un parc d’skate amb peces per practicar amb monopatí, patinet i bmx. Aquest també hi serà tota la tarda. Dimecres, en col•laboració amb l’àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, s’ha organitzat una sortida per conèixer la depuradora. Dijous, s’ha programat la primera sortida per a joves Sortida Coneix la Conca, l’Alt Gaià. Aquesta experiència es va dur a terme el passat mes d’abril amb consellers, alcaldes i regidors i a partir d’aquests estiu s’organitza per a joves. 

A més, durant tota la setmana també, hi haurà els tradicionals tallers de manualitats i el de construcció de nans per participar al Treu la peça.  Després de l’èxit dels darrers anys s’ha apostat per tornar a programar les activitats nocturnes. Dilluns hi haurà una sessió d’scape room, dimarts una sortida caçar ratpenats, dimecres un espectacle de circ i dijous un tast de vi i xocolata.

Els cap setmana s’han previstes les activitats més participatives. Dissabte 8 de juliol, a la tarda, una nova edició del treu la peça, una de les activitats que més s’ha consolidat entre els petits de la vila .Al vespre, la caminada nocturna contra el càncer organitzada amb la col•laboració del Club Atlètic i la Lliga del Càncer. A la nit, en col•laboració amb l’Associació Juvenil Barjaula, torna la festa jove amb l’actuació de Vivèrrids i els millors dj’s de l’estiu.  Diumenge, al matí, el pavelló i la piscina seran la seu d’una nova edició de la triatló infantil. També es podrà serà la d’inflables aquàtics i de la jornada del Mulla’t.

La samarreta serà d’enguany serà de color verda. El cartell és obra de l’estudi local XD Creacions que enguany ha apostat per una imatge molt estiuenca. El preu de l’abonament serà de 10€ i de les activitats diàries de 3€. Per a participar en algunes activitats és imprescindible realitzar la inscripció al punt d’informació de la festa.

La Setmana de la Joventut va néixer fa tretze anys per iniciativa d'un grup de joves que en una de les trobades locals de joventut van decidir que feia falta una setmana de la joventut. D'aquí també va néixer el Consell Municipal de Joventut (CMJM), un consell consultiu de la Regidoria de Joventut, que assessora el regidor corresponent en temes de joventut. A banda de la Setmana de la Joventut, el CMJM col•labora en altres festes de la vila, com ara el tió o la castanyada.