Portada > Notícies Acaba el cicle de xe...
 

11/05/2017

[Tornar]

Acaba el cicle de xerrades i activitats sobre orientació universitària

Els assistents a les xerrades sobre la URV, la UOC i les beques de l'AGAUR es mostren molt interessats en les ponènciesDimecres ha tingut lloc a Montblanc una xerrada adreçada a famílies, docents i alumnes en què s'ha informat i assessorat sobre tot el relacionat amb els itineraris formatius dels estudis superiors de Catalunya i també del sistema català de beques.

A la Sala Noble del Consell Comarcal, la primera part de l’activitat s'ha centrat en les explicacions del Juanjo Rofes, tècnic d'orientació i informació de la URV, que ha explicat detalladament les característiques més interessants d'estudiar a la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona.

A continuació Fanny Galve, Delegada Territorial de la UOC al Camp de Tarragona, ha explicat als participants les àrees de coneixement que ofereix la Universitat Oberta de Catalunya i com s'estudia a la universitat virtual.

Finalment Àlvar de Salas, tècnic en informació de beques de l'AGAUR (Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca), ha detallat amb claredat totes les beques universitàries existents a Catalunya, i ha encoratjat als assistents a vèncer la por de demanar beques.

Al final de cada intervenció els assistents han realitzat preguntes als ponents resolent tots els dubtes.

A més a més d'aquesta xerrada la setmana passada va tenir lloc a l'Institut Martí l'Humà de Montblanc una taula rodona en què hi van participar la Maria Roig, estudiant de Lingüística a la UB, la Laura Poblet, estudiant del Grau de Turisme a la UOC, i l'Anna Foguet, estudiant del Grau de Magisteri a la URV, el Roger Queralt, estudiant d'Enginyeria Informàtica a URV i el Pau Francesc que va completar els estudis d'INEF a la UdL.

Els estudiants universitaris van explicar als alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Martí l'Humà la seva experiència com a universitaris, la vida universitària, i el futur que es plantegen amb els estudis que estan desenvolupant.

Aquestes activitats, emmarcades dins el cicle de conferències Què, com i on poden estudiar els nostres fills?, ja fa més de 9 anys que s'organitzen des de l’Oficina Jove de la Conca de Barberà amb el suport de la Direcció General de Joventut.

L’Oficina Jove de la Conca de Barberà agraeix la col•laboració dels centres de secundària de la comarca, de les AMPAS dels centres i dels ajuntaments de la comarca per haver donar suport en la difusió d’aquesta activitat.