Portada > Notícies 185 alumnes particip...
 

04/05/2017

[Tornar]

185 alumnes participaran a la Jornada Genus el proper 11 de maig

185 alumnes de 4t d’ESO dels centres d’educació secundària de la Conca de Barberà han participat al projecte Genus a través dels tallers de sensibilització sobre la igualtat i el respecte a la diferència, el teatre fòrum i la Jornada Genus que tindrà lloc la setmana que ve.

Genus és un projecte educatiu i multidisciplinar organitzat per l’Àrea de Benestar Socials del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, l’Oficina Jove de la Conca de Barberà i el Servei d’Informació i Atenció a la Dona (SIAD). La finalitat del projecte és sensibilitzar i fer reflexionar als joves sobre la igualtat i el respecte a la diferència.

Els tallers, que s’han desenvolupat al llarg dels mesos de desembre, gener i febrer, han tingut lloc als instituts Martí l’Humà de Montblanc, Joan Segura i Valls de Santa Coloma de Queralt, Joan Amigó de l’Espluga de Francolí i al Col•legi Mare de Déu de la Serra de Montblanc.

El projecte Genus també inclou la participació a una obra de teatre fòrum que ha tingut lloc el mes de març; la realització d’un segon taller de sensibilització i la realització d’un treball d’aprofundiment que han elaborat els alumnes al llarg del curs. Aquest treball consistirà en una campanya de “màrqueting de guerrilla” que ha de donar un missatge sensibilitzador sobre els conceptes treballats.

El projecte culminarà amb la participació a la Jornada Genus, una jornada escolar dedicada exclusivament a tractar el tema de l’igualtat i el respecte a la diferència. Tots els alumnes de 4t d’ESO dels centres d’educació secundària de la Conca es trobaran al mateix espai i posaran en comú tots els aprenentatges fets al llarg del curs respecte aquests conceptes. La jornada es durà a terme el proper dijous 11 de maig al sala de les Corts Catalanes del Centre Cultural Anselm Turmeda de Montblanc.

La Jornada consta de dues parts: La presentació dels treballs que han elaborat al llarg de tot el curs i la participació als espais d’aprenentatge (poden ser espais vivencials, tallers, xerrades, debats, etc.) que tindran lloc a la mateixa Jornada Genus.

En finalitzar la Jornada es farà l’entrega dels reconeixements.