Portada > Notícies Acte poètic emotiu ...
 

23/03/2017

[Tornar]

Acte poètic emotiu a Solivella acompanyat de música en directe

Una cinquantena de persones ha participat a la lectura poètica que s’ha realitzat a la sala d’actes de Solivella per a commemorar el Dia Mundial de la Poesia. L’acte, que té per objectiu acostar la poesia a la població de la vila, s’emmarca en la iniciativa de la Institució de les Lletres Catalanes i el Centre UNESCO de Catalunya que promocionen aquesta celebració a les terres de parla catalana.


A Solivella s’ha fet una lectura de poemes d’autors solivellencs. S’han recitat un total de trenta poemes d’autors locals extrets de dos llibres editats per l’Ajuntament de Solivella; “Les dones de Solivella i la poesia” i “Dona i poesia, homenatge solivellenc”. La lectura s’ha dividit en vuit blocs temàtics: Les tradicions i la primavera, Recolliment, Nadal, Nostra vida, nostra terra, Sagrat Cor, Dona solivellenca, El meu poble Solivella i Catalunya la meva terra.


Carme Crespi, Lina March, Dolors Corbella, Alícia Ballart, Núria Ferran, Judit Montseny, Anna Tarrés i Emma Cendra han sigut les dones del Centre Cultural de la Dona que, de manera voluntària, han recitat les poesies.


A més, l’acte ha tingut un acompanyament musical en directe amb violí, guitarra i piano, que ha anat a càrrec de Pol Lisar, Mar Lisar i Enric Capdevila.


Un total de 36 municipis de les comarques tarragonines, entre ells quatre de la Conca de Barberà, s’han adherit a aquesta celebració. A Solivella ha estat organitzada per l’Ajuntament de Solivella en col·laboració amb l’Associació Cultural de la Dona i l’Oficina Jove de la Conca de Barberà.