Portada > Notícies Montblanc celebra el...
 

23/03/2017

[Tornar]

Montblanc celebra el Dia Mundial de la Poesia

La sala Josep Porter de la Biblioteca Comarcal Conangla i Fontanilles es va omplir de gom amb motiu del Dia Mundial de la Poesia que es commemorava el 21 de març.


La Institució de les Lletres Catalanes i el Centre UNESCO de Catalunya impulsen un seguit d’accions poètiques al territori de parlar catalana. Per festejar-lo s’ha triat “La poesia” d’Antònia Vicens. El poema s’ha traduït del català a vint llengües més, les altres oficials a Catalunya i algunes d’escollides entre les que parlen els altres ciutadans del país.

El Punt de Serveis Juvenils de Montblanc de l’Oficina Jove de la Conca de Barberà, el Servei Comarcal de Català, i la Biblioteca Comarcal Conangla i Fontanilles en col•laboració amb l’associació literària l’Escarritx, l’Escola Municipal de Música i l’Oficina Jove han celebrat  un acte de lectura poètica que té per objectiu acostar al màxim el fet poètic a la població de la vila.

L’activitat es va dur  a terme dimarts 21 de març a les 7 de la tarda a la biblioteca. El poema “La poesia” d’Antònia Vicens, va ser  llegit en diferents llengües com l’anglès, l’alemà, el català, el castellà, el francès,  el romanès, el  rus i el wòlof.

També hi van participar l’Enriqueta Moix i el Pau Civit que van llegir poemes dels últims llibres que han publicat. La nota musical la van posar alumnes de l’escola municipal de música que van interpretar diferents peces per amenitzar la vetllada.