Portada > NotĂ­cies La Biblioteca de lâ€...
 

23/03/2017

[Tornar]

La Biblioteca de l’Espluga de Francolí és l’escenari del Dia Mundial de la Poesia

Els lectors més petits han sigut dues nens i un nen que tenen entre 3 i 4 anys que, tot i estar aprenent a llegir, s’han atrevit amb una poesia curta.

 


Prop de 60 espluguins s’han acostat al vestíbul de la Biblioteca pública Mossèn Ramon Muntanyola on ha tingut lloc una lectura poètica per a commemorar el Dia Mundial de la Poesia.


L’acte ha començat amb la benvinguda de Jordi Torre, regidor de Turisme, Cultura, Comunicació i Informació de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí i ha prosseguit  amb la lectura de poesies de Mossèn Ramon Muntanyola a càrrec d’alguns infants del poble. Els voluntaris més petits han sigut dues nens i un nen que tenen entre 3 i 4 anys, la Clàudia, la Carlota i el Dilan, que, tot i estar aprenent a llegir, s’han atrevit amb la poesia curta “Una abella i un colom”.


També han llegit poemes de Mossèn Ramon Muntanyola la Noa amb “La meva vila”, l’Oriol amb “L’Ermita de la Trinitat”, l’Alba amb “I negra sóc a Núria, i negra sóc a Montserrat” i la Carla amb “el Mirador”.


En acabar, s’ha llegit el poema “la Poesia” de la mallorquina Antònia Vicens en set llengües diferents: català, castellà, basc, anglès, alemany, francès i mandarí. Els encarregats de recitar-la han sigut la Judit Delgado, l’Isabel Villegas, l’Elizabeth Pinto, el Guillermo Amador, la Jesica, l’Eva Salvadó i el Xia Chen.


Aquest poema ha estat escollit per la Institució de les Lletres Catalanes i el Centre UNESCO de Catalunya que impulsen un seguit d’accions poètiques al territori de parla catalana, entre les quals l’elecció d’un/una poeta a qui se li encarrega una poesia per a commemorar el Dia Mundial de la Poesia; aquest poema es tradueix en 20 llengües, les oficials de Catalunya i les més utilitzades pels ciutadans del país.


L’acte, que ha finalitzat amb un pica-pica a peu dret, ha estat organitzat per la Biblioteca Mossèn Ramon Muntanyola, l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí i el Punt d’Informació Juvenil Francolí en col·laboració amb l’Oficina Jove de la Conca de Barberà.