Portada > Notícies El programa de Garan...
 

23/03/2017

[Tornar]

El programa de Garantia Juvenil arriba a Vimbodí i Poblet

Amb l’objectiu d’oferir serveis de proximitat als joves de Vimbodí, la regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Vimbodí i Poblet en col·laboració amb l’Oficina Jove de la Conca de Barberà han organitza una xerrada sobre el programa de Garantia Juvenil.


La xerrada, adreçada a persones joves i també als seus pares i mares, ha anat a càrrec de la impulsora de Garantia Juvenil de la Conca de Barberà que ha explicat aquesta iniciativa europea d’ocupació per reduir l'atur juvenil.


La Garantia Juvenil és un programa que va adreçat a joves que tenen entre 16 i 29 anys, que no treballen ni estudien. Aquesta iniciativa garanteix oportunitats per als joves i ofereix ajuts per a les empreses, basant-se en programes de formació, inserció, emprenedoria i orientació laboral.  Si es compleixen els requisits, en un termini de quatre mesos, s’ofereix una oferta de treball, pràctiques o formació.


Segons el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, la taxa d'atur juvenil a Catalunya ha caigut 13,4 punts percentuals des de la posada en marxa de la Garantia Juvenil. Fins ara, 55.803 persones s'hi han inscrit a Catalunya, de les quals 43.259 han participat en alguna actuació.