Portada > Notícies Montblanc celebrarà...
 

14/03/2017

[Tornar]

Montblanc celebrarà el dia mundial de la poesia

Amb motiu del Dia Mundial de la Poesia, que es commemora el pròxim 21 de març, la Institució de les Lletres Catalanes i el Centre UNESCO de Catalunya impulsen un seguit d’accions poètiques al territori de parlar catalana.

Per festejar-lo s’ha triat “La poesia” d’Antònia Vicens. El poema s’ha traduït del català a vint llengües més, les altres oficials a Catalunya i algunes d’escollides entre les que parlen els altres ciutadans del país.


El Punt de Serveis Juvenils de Montblanc, el Servei Comarcal de Català, i la Biblioteca Comarcal Conangla i Fontanilles en col·laboració amb l’associació literària l’Escarritx, l’Escola Municipal de Música i l’Oficina Jove han preparat un acte de lectura poètica que té per objectiu acostar al màxim el fet poètic a la població de la vila. També hi participaran l’Enriqueta Moix i el Pau Civit, que llegiran el poemes que han escrit dels últims llibres que han publicat.


L’activitat és durà a terme dimarts 21 de març a les 7 de la tarda a la biblioteca. El poema “La poesia” d’Antònia Vicens, serà llegit en diferents llengües com l’anglès, l’àrab, el català, el castellà, francès, hindi, romanès, rus i xinès.


Antònia Vicens (Santanyí, Mallorca, 1941). Escriptora autodidacta, al llarg de la seva vida ha compaginat l’escriptura amb feines molt diverses. Des del seu primer llibre publicat, el recull de relats Banc de fusta (1965), ha escrit novel·la, narrativa breu, poesia i memòries i ha estat guardonada amb els premis Cantonigròs de narrativa (1965), Sant Jordi (1967), Ciutat de Palma (1981) i Ciutat de València-Constantí Llombart de narrativa (1984). La seva trajectòria ha estat reconeguda amb la Creu de Sant Jordi (1999), el Premi Ramon Llull del Govern de les Illes Balears (2004), que rebutjà per motius polítics, la menció Sòcia d’Honor de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (2016), el Premi Nacional de Cultura de la Generalitat de Catalunya (2016), la Medalla d'Or de la Vila de Santanyí (2016), la Medalla d'Or de l'Ajuntament de Palma (2016) i el Premi Josep Maria Llompart dels Premis 31 de Desembre de la Nit de la Cultura (2016). Ha estat traduïda al castellà i l’alemany.