Portada > Notícies S’inaugura l’exp...
 

14/03/2017

[Tornar]

S’inaugura l’exposició “Si vols t’ho explico” a la biblioteca de Montblanc

El passat divendres 10 de març a les 7 de la tarda es va inaugurar l’Exposició “Si vols t’ho explico”, una mostra que relata el procés de redescobriment de la felicitat personal, de la superació de moments durs i obscurs.

L’acte va comptar amb la presència del regidor de cultura, Jordi Albalat, del regidor de joventut, Oriol Pallissó i de les autores,  la Rat Cebrián i la Yvonne Fuster. La mostra estarà exposada al vestíbul de la biblioteca comarcal Conangla i Fontanilles de Montblanc del 10 al 24 de març.

 

L’exposició Si vols t’ho explico


A partir de la confessió íntima de la protagonista, una dona de joventut tardana, i de la descripció de les sensacions que l’envolten, s’inicia un relat que ens situa en la més crua, esgarrifosa, punyent realitat. A partir d’aquí el recorregut és un passeig de la mà de la seva imaginació, el seu desig, la seva esperança, la seva força i les seves constància i delicadesa. Ella tota sola superarà el mal tràngol on l’hem trobada i pel qual se sentia amenaçada i podrà lluir, al final de la història, una felicitat esperançada i encomanadissa.


L’exposició consta de 17 làmines que seran les pàgines del llibre amb el text a la part inferior. Aquest treball desitja ser un cant d’ànim i de mirada positiva  davant les situacions colpidores que encongeixen l’ànima d’homes i dones, petits i grans. El llibre va dedicat a totes les dones que han viscut o viuran aquesta situació: la caiguda del cabell per efecte de la quimioteràpia que comporta una situació de vertigen femení i de profund dolor davant la mirada, cara a cara, amb la mort.


La seva història, però, vol anar més enllà: els agradaria ser un cant d’ànim i de mirada positiva davant les situacions colpidores que encongeixen l’ànima d’homes i dones, petits i grans. És dins d’ells que han de germinar les llavors d’uns nous camps.

 

 

El projecte de micromecenatge i el llibre


Volen que esdevingui un projecte que es pugui fer realitat mitjançant el micromecenatge (iniciat el passat mes de febrer de 2017 coincidint amb el Dia mundial del càncer).  L’Editorial Insitu de Tarragona s’ha compromès a editar-lo si arriben a la quantitat de diners necessària.


La totalitat dels guanys de les vendes, un cop aconseguida l’edició, anirà a clíniques i centres hospitalaris de Catalunya que atenguin pacients oncològics. La seva consciència pel tema i el fet d’haver viscut la malaltia de prop, en els pits de les seves pròpies mares, les han dut a prendre aquesta decisió.


De moment, per fer conèixer cada dia a més gent el projecte han realitzat algunes exposicions a poblacions com Els Pallaresos, l’Aleixar, Vilabella, Tarragona, La Secuita, Valls i Sarral. 


Les làmines de l’exposició no estan a la venda, només són per conèixer el contingut del projecte, contemplar-les i gaudir-les. El que sí que pot (o no) estar a la venda (només el dia de la inauguració o més dies si s’escau) són unes reproduccions de dibuixos de l’autora, que no estan lligades a la història però que sobten per ser totalment diferents: amb una tendresa i sensibilitat que fan evident encara més la feina desenvolupada per la pintora tot seguint l’argument del llibre.


Trobareu més informació sobre el projecte aquí