Portada > Notícies Pau Llonch farà un ...
 

09/03/2017

[Tornar]

Pau Llonch farà un taller de vers i rima a Montblanc

El productor i músic oferirà un taller d’escriptura i rima antiracista per a joves

“Deselititzar” l’escriptura, treure’ls la por a expressar-se, facilitar-los l’accés a la mateixa mitjançant aquest fort vincle amb la música que té el rap i el hip hop i, sobretot, esdevenint compatible amb l’assumpció de la dificultat intrínseca de la rima.


Poesia, vers, música, rima, integració, antiracisme... són els gèneres i els valors que la regidoria de joventut de l’Ajuntament en col•laboració amb l’Oficina Jove de la Conca de Barberà s’han fixat per a la realització del taller de d’escriptura i rima antiracista. L’activitat es durà a terme divendres 17 de març a les 6 de la tarda a la sala de les Corts Catalanes de Sant Francesc i anirà a càrrec de Pau Llonch, activista, productor i cantant At Versaris. 


L’activitat consisteixen en la realització de diverses dinàmiques en format taller. S’estableix una dinàmica de curs (explicacions històriques i contextos socials, introducció a la música rap i la rima, estructures i creació de cançons pròpies).


Amb aquesta acció es vol potenciar la participació dels i les joves i la integració de tothom en el “grup classe” així com transmetre’ls valors d’igualtat i respecte als altres, amb un contingut clau, l’antiracisme (un repàs històric sobre les polítiques i els règims que han institucionalitat tot tipus de discriminació amb l'objectiu d'arribar a l'actualitat i despertar la consciència crítica sobre el racisme i la discriminació aquí i ara, de carrer i estructural/institucional). També com a segona pota hi ha l’escriptura i la creativitat a través del hip hop, una eina amb continguts socials i integradors  que s’ha demostrat molt propera als adolescents.

Aquest taller també vol esdevenir una eina per a educar en la igualtat de gènere, procedència geogràfica o classe social. Exprimir la multiplicitat de vessants creatives del hip hop per a educar en la concepció que “tothom té alguna cosa a aportar, tothom té algun mecanisme d’expressió artística a potenciar”.

Els i les joves podran concebre una cançó sobre un “beat” aplicant alguns dels recursos estudiats. Finalment també, podran enregistrar el tema o fer una demostració amb públic amb micròfon i equip de veus.

L’activitat va adreçada a joves majors de 12 anys. Participar al taller és gratuït, però les places són limitades i cal inscripció prèvia.  El formulari d’inscripció el trobareu a la pàgina web www.concajove.cat o adreçant-vos a l’Oficina Jove a les xarxes socials, a joventut@montblanc.cat , al 977 861 232 o al 689 586 361 (Whatsapp).

 

 

 

FORMULARI D'INSCRIPCIÓ