Portada > Notícies Interessants partide...
 

[Tornar]

Interessants partides del joc de l'Oca de la Conca a Vilaverd

Interessants partides del joc de l'Oca de la Conca a Vilaverd

La tarda del passat dijous 23 de juliol la piscina de Vilaverd va acollir el gran Joc de l'Oca de la Conca. Durant un parell d'hores infants, joves i grans van gaudir d'aquest Joc de dimensions gegantines.

El Joc de l’Oca de la Conca està ideat per l’Oficina Jove i el Consell Comarcal de la Conca de Barberà per tal de donar a conèixer la comarca i generar un sentiment de pertinença i d’arrelament municipal i comarcal. La idea va sorgir l’any 2013 en motiu de la celebració dels 25 anys del Consell Comarcal.

Es tracta d’una barreja entre el joc de l’Oca i el Trivial i consisteix en tirar els daus i avançar amb l’objectiu d’arribar a la casella final. El taulell del joc, que és de grans dimensions, és diferent de l’Oca tradicional ja que enlloc d’haver-hi caselles en forma d’espiral hi ha una imatge gràfica de la Conca de Barberà i les caselles corresponen a tots els pobles i pedanies. Si es cau a la casella de l’Oca els participants responen a una pregunta de caire municipal o comarcal, depenent del color de l’Oca. Si la resposta és correcta es salta a la següent oca i es tornar a tirar. A banda, també hi ha elements de l’Oca tradicional com ara el pont, el pou, els daus, el laberint, la mort, la fonda i la presó.
El proper dijous dia 6 d'agost el Joc de l'Oca de la Conca es traslladarà a Santa Coloma de Queralt.